Semne rele pe piaţa muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îmbătrânirea populaţiei şi scăderea numărului de locuitori aduc o perspectivă îngrijorătoare pentru piaţa muncii, arată un studiu al companiei de consultanţă în resurse umane Manpower.

Aceste perspective impun, împreună cu alţi factori negativi, măsuri rapide precum flexibilizarea pieţei, crearea de locuri de muncă şi atragerea românilor care au emigrat înapoi în ţară.

Populaţia îmbătrânită, tot mai greu de angajat

„În contextul schimbărilor demografice care se manifestă la nivel global, scăderile considerabile ale volumului populaţiei reprezintă şi în România un fenomen important. Statistici ale Secretariatului Naţiunilor Unite arată că până în 2050 una din cinci persoane la nivel global va avea 60 de ani sau peste, trend confirmat atât pe plan mondial, cât şi în România. Realizând o corelare a scăderii populaţiei cu îmbătrânirea acesteia, perspectiva devine îngrijorătoare", potrivit unui comunicat Manpower Group România.

„Problema scăderii populaţiei - dificultate de ordin cantitativ - este dublată de o dificultate de ordin calitativ, conform studiului privind Deficitul de Talente 2011, realizat de ManpowerGroup, care relevă că din trei angajatori la nivel global unul are dificultăţi în acoperirea poziţiilor deschise din cauza lipsei de personal care să deţină competenţele potrivite. Proporţia este în creştere cu trei puncte procentuale faţă de 2010.  

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite