CEO-ul Société Générale spune că sunt semne bune pentru economia europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frederic Oudea, CEO Société Générale, a declarat la Forumul Economic de la Davos că există unele semnale care arată o îmbunătăţire, chiar dacă lentă, a situaţiei economiei Uniunii Europene.

„Am încheiat anul 2011 cu temeri faţă de zona euro. Cred că există unele semne pozitive. Ne aşteaptă provocări, dar în general situaţia este puţin mai bună”, a spus bancherul, citat de CNBC. Guvernele europene au de îndeplinit o sarcină grea şi trebuie să elaboreze împreună politica economică, bugetară şi fiscală.

Citeste aici despre masurile anti-criza luate de Société Générale

„Acest lucru nu poate fi făcut în câteva săptămâni sau luni. Este o schimbare importantă. Ar putea dura mai mult decât se aşteaptă unii oameni din partea pieţelor, dar cred că va funcţiona. În orice caz, nu avem de ales”, a declarat Frederic Oudea.

Société Générale are nevoie de aproximativ două miliarde de euro pentru a se încadra în standardul de capital Basel 3, însă reprezentantul grupului bancar este optimist: banii vor fi strânşi prin încorporarea profiturilor şi prin restructurarea unor activităţi, iar Société Générale este deja într-un program de vânzare de active într-o manieră selectivă – potrivit declaraţiilor făcute de Frederic Oudea pentru postul de televiziune CNBC.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite