Şeitan: Firmele ar putea fi scutite de plata CAS pentru 3 luni de şomaj tehnic şi în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executivul se caută prin visterie pentru a vedea dacă are suficiente resurse astfel încât să scutească şi în acest an de la plata contribuţiilor de asigurări sociale firmele care-şi trimit angajaţii în şomaj tehnic pentru o perioadă de până la trei luni, anunţă ministrul Muncii, Mihai Şeitan.

Scutirea firmelor care îşi trimit angajaţii în şomaj tehnic de la plata CAS este una dintre măsurile anticriză adoptate anul trecut de Guvernul PDL-PSD. Ordonanţa de urgenţă care prevede acest lucru şi care era valabilă până la 31 decembrie 2009, mai prevedea prelungirea cu 3 luni a perioadei de acordare a indemnizaţiei de şomaj pentru salariaţii disponibilizaţi în cursul anului trecut.

Galaţi: Şomajul tehnic îi scoate pe sindicalişti în stradă, iar pe muncitori îi bagă în greva foamei

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a avertizat marţi că aproape 200.000 de angajaţi din sectorul privat ar putea rămâne şomeri între 1 şi 15 februarie, dacă Guvernul nu va decide prelungirea perioadei de aplicare a măsurii privind scutirea de CAS pentru acordarea a 3 luni de şomaj tehnic, în 2010.

"Ministrul Muncii va discuta astăzi (marţi n.r.) cu primul ministru despre posibilitatea prelungirii şomajului tehnic de la 1 ianuarie 2010, prevedere ce ar putea fi promulgată în procedură de urgenţă pentru a evita disponibilizările masive care se anunţă în mediul privat. După aceste discuţii vor avea loc întâlniri şi cu patronatele pe această temă", spunea Hossu.

Liderul sindical Cartel Alfa a precizat că "disponibilizări în masă" ar putea avea loc în "domenii ca metalurgia, chimia, petrochimia, construcţii de maşini, construcţii civile şi industia uşoară, adică textile şi pielărie".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite