Şeful OMV spune că nu poate vinde decât peste trei ani acţiunile pentru care este acuzat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Wolfgang Ruttenstofer, CEO al OMV, susţine că acuzaţiile potrivit cărora ar fi efectuat tranzacţii bursiere în baza unor informaţi privilegiate nu sunt întemeiate, pentru că el nu poate vinde mai departe acţiunile OMV care fac obiectul acuzaţiilor decât peste cel puţin trei ani.

El a fost acuzat în urmă cu câteva zile de efectuarea de tranzacţii bursere în baza unor informaţii cu caracter privilegiat, potrivit procuraturii din Viena.

Ruttenstorfer a cumpărat, la 23 martie 2009, acţiuni OMV în valoare de 620.444 de euro, cu o săptămână înainte ca grupul să anunţe acordul de vânzare a participaţiei de 20,2% la compania ungară MOL, pentru 1,4 miliarde de euro, sumă de două ori mai mare decât preţul pieţei.

Acordul a dus la aprecierea acţiunilor OMV cu peste 3%.

Autoritatea austriacă de reglementare în sectorul financiar a investigat cazul din luna aprilie a anului trecut, iar în august 2009 a înaintat concluziile procuraturii.

OMV a anunţat, la momentul respectiv, într-un comunicat, că suspiciunile referitoare la Ruttenstorfer sunt nefondate, acesta acţionând corect, într-o manieră transparentă.

OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cea mai mare companie românească, cu o participaţie de 51%, şi deţine totodată în România o reţea de benzinării sub brandul propriu.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite