UPDATE Şeful OMV a fost pus sub acuzare de procurori pentru tranzacţii ilegale pe bursă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul general al grupului OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, este acuzat de efectuarea de tranzacţii bursere în baza unor informaţii cu caracter privilegiat, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Procuraturii din Viena, Thomas Vecsey, transmite Reuters.

Contactat de Reuters, Ruttenstorfer a negat aceste acuzaţii.  "Am acţionat corect mereu. Din punctul meu de vedere, nu văd niciun motiv pentru a-mi da demisia", a spus el.

Ruttenstorfer a cumpărat, la 23 martie 2009, acţiuni OMV în valoare de 620.444 de euro, cu o săptămână înainte ca grupul să anunţe acordul de vânzare a participaţiei de 20,2% la compania ungară MOL, pentru 1,4 miliarde de euro, sumă de două ori mai mare decât preţul pieţei.

Acordul a dus la aprecierea acţiunilor OMV cu peste 3%.

Autoritatea austriacă de reglementare în sectorul financiar a investigat cazul din luna aprilie a anului trecut, iar în august 2009 a înaintat concluziile procuraturii.

OMV a anunţat, la momentul respectiv, într-un comunicat, că suspiciunile referitoare la Ruttenstorfer sunt nefondate, acesta acţionând corect, într-o manieră transparentă.

OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cea mai mare companie românească, cu o participaţie de 51%, şi deţine totodată în România o reţea de benzinării sub brandul propriu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite