Şeful Gărzii Financiare arată legătura dintre salariile comisarilor şi corupţia din instituţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul general al Gărzii Financiare, Arpad Csaba Ladanyi, a arătat miercuri, în cadrul unui eveniment pe teme de fiscalitate, că veniturile salariale ale funcţionarilor din instituţie îi expun pe aceştia la corupţie şi a arătat că salariul de încadrare a unui comisar debutant, fără stimulente, este de 439 de lei.

„Există o legătură directă între veniturile încasate de comisari şi gradul de corupţie în Garda Financiară. Cine nu constată această relaţie cred că este rupt de realităţile româneşti”, a spus Arpad Ladanyi.

Anul trecut, venitul mediu net în Garda Financiară a fost de 2.179 de lei. Cel mai mare venit încasat a fost de 7.029 de lei, iar cel mai mic – 1.173 de lei.

Numărul total de angajaţi ai instituţiei se ridică la 1.399 de persoane, din care 130 sunt comisari cu funcţie de conducere, 1.076 – comisari cu funcţie de execuţie, iar la 193 de persoane se ridică personalul contractual.

„Analizând din punct de vedere contabil, Garda Financiară este un centru de profit al statului român, încasările fiind cu mult peste cheltuielile de funcţionare”, a mai spus Ladanyi.

Joi, 24 februarie, Garda Financiară prezintă bilanţul activităţii pe 2010.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite