Şeful Gărzii Financiare: Există o constrângere de ordin material asupra fiecărui comisar în goana după amenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul general al Gărzii Financiare, Arpad Csaba Ladanyi, a declarat miercuri că există o constrângere economico-financiară asupra fiecărui comisar în goana după amenzi şi încasarea acestora. Oficialul a adăugat că foarte puţine sesizări penale s-au finalizat cu condamnări în anii trecuţi.

„Veniturile sunt o componentă a gradului de corupţie în Gardă”, a spus Ladanyi. Acesta a arătat că una dintre cauzele controalelor mult prea dese ale comisarilor erau şi stimulentele, care se constituiau din 15% din amenzile aplicate şi încasate.

„Garda Financiară a făcut 1,3 controale pe zi, per echipă, anul trecut, ceea ce înseamnă foarte mult. Însă multe dintre acestea au fost superficiale, scăpând esenţa, în condiţiile în care s-au produs foarte puţine condamnări în urma sesizărilor penale”, a punctat şeful Gărzii.

Anul trecut s-au făcut peste 5.700 de sesizări penale, numărul acestora ridicându-se la 15.000 în ultimii trei ani.

„Calitatea sesizărilor penale a fost destul de slabă. În 19 judeţe, Garda Financiară nu are consilieri juridici, adică cei care se ocupă cu întocmirea sesizărilor”, a mai spus Ladanyi.

Joi, 24 februarie, Garda Financiară prezintă bilanţul activităţii pe 2010.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite