Şeful Erste: BCR este cea mai mare bancă din România, dar nu şi cea mai bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BCR este cea mai mare bancă din România, dar nu şi cea mai bună, astfel că grupul Erste va aloca toate resursele pentru a creşte eficienţa, a declarat Andreas Treichl, directorul general al grupului Erste, acţionarul majoritar al BCR.

"Suntem cea mai mare bancă din România, dar nu si cea mai bună. Vrem să facem tot posibilul pentru a creşte efienţa foarte curând. Vom dedica toate resursele pentru ca şi într-un climat mai puţin bun să creştem rezultatele. Vrem sa devenim şi cea mai bună bancă. Acesta este obiectivul nostru", a spus Treichl.

Şeful Erste a menţionat că în ultimii ani eficienţa BCR a crescut.

Grupul BCR a trecut pe pierdere în trimestrul al treilea, cu un rezultat negativ de 90,5 milioane lei (circa 21 milioane euro), după ce în perioada similară a anului trecut raportase un câştig net de 6 milioane lei, iar profitul la nouă luni a scăzut de peste şapte ori, la 67,6 milioane lei.

În primele nouă luni ale anului trecut, grupul BCR a obținut un profit net de 494,5 milioane de lei, iar în primul semestru al acestui an a raportat un profit net de 158,1 milioane de lei.

Grupul austriac Erste Bank, acționarul majoritar al BCR, a anunţat că pierderea înregistrată pe segmentele de retail şi IMM-uri din România a crescut de la 3,3 milioane euro la finele primului semestru, la 19,4 milioane euro la sfârşitul lunii septembrie.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite