Şeful Cosmote preia şi conducerea Romtelecom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţionarii Romtelecom, grupul elen OTE şi Ministerul Comunicaţiilor, au decis ca directorul general al Cosmote România, Stefanos Theocharopoulos (foto), să preia conducerea Romtelecom. Theocharopoulos îl înlocuieşte la conducerea Romtelecom pe Yorgos Ioannidis, al cărui mandat la conducerea companiei s-a încheiat vineri, după patru ani de la preluarea ­acestuia.

„Ambii acţionari au agreat numirea directorului general al Cosmote România, Stefanos Theocharopoulos, la conducerea Romtelecom, acesta urmând să pună în aplicare, în următoarele luni, primele măsuri în direcţia listării la bursă", a declarat, potrivit Mediafax, preşedintele OTE, Michael Tsamaz, care conduce şi Consiliul de Administraţie al Romtelecom.

La rândul său, ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a anunţat vineri, după o întâlnire cu reprezentanţii OTE, că Romtelecom sau viitoarea companie care va rezulta din fuziunea cu operatorul Cosmote România va fi listată la bursă în 12 luni. Astfel, până la 1 septembrie va fi numit consultantul şi casa de avocatură care va asista statul român în acest proces. „Vom scoate pe bursă fie o parte, fie întreg pachetul de acţiuni pe care statul român îl deţine la Romtelecom sau din viitoarea entitate care va rezulta din fuziunea cu operatorul Cosmote România, dacă acest proces se va avea loc. OTE nu intenţionează să vândă nicio acţiune în acest proces, cel puţin la acest moment", a spus Vreme. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite