Şeful ANAF: Va trebui să trecem la restructurări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful ANAF, Sorin Blejnar, a afirmat, într-o conferinţă de presă, că angajaţii de la ministerul de Finanţe vor primi stimulentele promise de ministrul Ialomiţeanu cu condiţia să se întoarcă la muncă.

Declaraţia lui Sorin Blejnar:

Această ofertă pe care a făcut-o domnul ministru cu o corectă acordare a stimulentelor este cu o condiţie. De mâine dimineaţă să vină la muncă, nu să stea pe holurile ministerului şi să politizeze o mişcare spontană. Îi vom da în judecată pentru suspendarea grevei.

Acordarea stimulentelor se va face conform legii. Vom reuşi să facem o acordare corectă pe indicatori de performanţă. Vom acorda aceste stimulente pentru personalul implicat în colectare. În ministerul de Finanţe salariile au rămas mici şi stimulentele mari. Acordarea de stimulente se făcea în sistem subiectiv, de către directori. Se va face aşa, de la 1 ianuarie 2011: un consilier din Finanţe trebuie să primească acelaşi salariu cu un coleg de-al lui din alt minister. Se aplică legea şi în funcţie de performanţe.

Nu cred că protestul a fost spontan. Va trebui să trecem la restructurări în Garda Financiară, ANAF. Vor fi desfiinţate unele administraţii fiscale din ţară. Avem peste 400 de administraţii fiscale, prea multe.

Oamenii nu vor fi daţi afară, ci vor fi redirecţionaţi spre zonele de risc fiscal, acolo unde avem nevoie de oameni.

Vom conferi Gărzii Financiare anumite atribuţii în ceea ce priveşte executarea silită, vom comasa aceste structuri într-o singură structură şi vom încerca să unificăm controlul.

Vom avea o singură instituţie care va verifica contribuabilul. Vom transfera controlul accizelor de la vămi tot la această structură ce se va înfiinţa.

O parte din atribuţiile Gărzii Financiare  dorim să le efectueze poliţia, pentru a nu fracţiona marile cazuri de evaziune fiscală.

Vă dau exemplul Bulgariei: vom externaliza încasarea unor debite unde noi, ca stat, nu avem capacitatea să recuperăm sume consistente. Am pornit un proces amplu de integrare a bazelor de date, de corelare a tuturor informaţiilor instituţiilor statului ca să eliminăm statul la cozi şi ca oamenii să poată plăti impozitele prin card. Am introdus semnătura electronică care va moderniza sistemul de evidenţă fiscală a noastră. Intenţionăm să începem să facem referatele de necesitate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite