Şeful Tnuva, care a decis închiderea diviziei din România, a demisionat la câteva luni după ce a fost numit în funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Shlomo Rodav, preşedintele Tnuva, a demisionat la numai câteva luni de la numirea la conducerea grupului israelian, iar printre deciziile majore luate în această perioadă se numără şi închiderea operaţiunilor din România.

Rodav a afirmat că demisionează din cauza opiniilor diferite faţă de acţionarii care controlează grupul, notează cotidianul israelian Globes, citat de Mediafax. Se presupune că Rodav se referă la fondul de investiţii Apax Partners, care controlează pachetul majoritar de acţiuni.

Citiţi aici mai multe despre falimentul Tnuva România

Predecesorul lui Rodav, Zehavit Cohen, a demisionat în octombrie, în urma protestelor susţinute din Israel legate de preţul ridicat al produselor lactate.

Surse apropiate situaţiei au declarat pentru Globes că Nico Hansen, partener la Apax, s-a aflat marţi în Israel ca urmare a unei dispute între Rodav şi Apax.

Surse din piaţă spun că disputa care a condus la demisia preşedintelui este legată de operaţiunile de vânzări.

Apax a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni la Tnuva în urmă cu cinci ani şi din cauza acestei perioade, dar şi a unor noi reglementări, există aşteptări privind vânzarea grupului în următorii doi ani.

În cele câteva luni ale mandatului său de preşedinte, Rodav a supravegheat schimbări importante la Tnuva, scrie Globes. A închis fabrica din România, care pierdea sute de milioane de şekeli şi a încercat să optimizeze activităţile grupului prin consolidarea acestora şi reducerea personalului la nivelul sediului central.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite