Sectorul de construcţii îşi revine cu greu din cădere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În anii anteriori, în luna aprilie se consemnau cele mai intense creşteri ale volumului lucrărilor de construcţii, iar explicaţia era cât se poate de naturală: venise primăvara.

Ei bine, în 2010 n-a mai venit nicio „primăvară" pentru constructori, iar aprilie n-a fost decât o nouă lună de scădere faţă de aceeaşi lună din 2009, cu o uşoară creştere faţă de luna anterioară.

Datele raportate ieri de Institutul Naţional de Statistică (INS) arată că volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 16,5%, respectiv cu 15,1% (serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi sezonalitate) faţă de aceeaşi lună din 2009 şi a crescut cu 5% faţă de martie 2010.

Pe elemente de structură, ca serie brută, s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+4,1%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+2,5%).

Industria, pe plus

În primele patru luni din acest an, sectorul de construcţii a scăzut cu aproape 20% faţă de aceeaşi perioadă din 2009, a mai comunicat INS.

Producţia industrială a consemnat şi în aprilie creşteri atât faţă de luna anterioară (cu 0,7% în serie ajustată), cât şi faţă de aceeaşi lună din 2009 (cu 3%). În serie brută, producţia industrială a scăzut în aprilie cu 5,3% faţă de luna precedentă, dar a urcat cu 7,9% comparativ cu aprilie 2009. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite