Sectorul de construcţii, din nou pe minus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna august din acest an, la lucrările de construcţii noi şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente ale caselor s-au înregistrat scăderi cu 2,1%, respectiv cu 0,2% faţă de luna iulie. De asemenea, la construcţiile de clădiri rezidenţiale (locuinţe) s-a înregistrat o scădere cu 9%, arată datele raportate azi-dimineaţă de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pentru că la lucrările de reparaţii capitale am consemnat o creştere de 16,0%, per ansamblu a rezultat – statistic vorbind – că volumul lucrărilor de construcţii (serie brută) a crescut faţă de luna iulie 2011 cu 0,6. Creşteri au mai fost înregistrate la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 4,7%, respectiv cu 1,4%.
În serie ajustată sezonier, setorul de construcţii a înregistrat o scădere cu 4,5% în august faţă de iulie. Lucrările de construcţii noi şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 7,8%, respectiv cu 2,5%. Pe elemente de structură, s-a înregistrat o creştere doar la lucrările de reparaţii capitale cu 2,7%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut astfel: la clădirile rezidenţiale cu 11,8%, la construcţiile inginereşti cu 5,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 1,1%.

Scădere uşoară la opt luni

În perioada ianuarie-august, comparativ cu acelaşi interval din 2010, volumul lucrărilor de construcţii, serie brută, a scăzut cu 0,3%. Pe elemente de structură s-au înregistrat  scăderi la lucrările de construcţii noi (-2,2%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-0,5%). La lucrările de reparaţii capitale, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 10,0%.
Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 13,5%. La clădirile rezidenţiale şi la construcţiile inginereşti, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 15,7%, respectiv cu 1,3%.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite