Sectorul construcţiilor a scăzut dramatic în primul trimestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zăpada abundentă şi frigul năprasnic de la începutul anului s-au simţit dramatic în sectorul construcţiilor, care a scăzut, în primul trimestru, cu peste 20% faţă de aceeaşi perioadă din 2009, când criza financiară se instalase deja în România.

Astfel, volumul lucrărilor din construcţii (serie brută) a scăzut, în primul trimestru al anului, cu 20,9% faţă de aceeaşi perioadă din 2009, cele mai mari scăderi înregistrându-se la lucrările de reparaţii capital (-36,1%) şi la lucrările de construcţii noi (-28,9%), potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

La lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 25,4%. Cel mai mult au avut de suferit proiectele de ansambluri rezidenţiale, care au înregistrat o scădere de 41% faţă de primele trei luni din 2009. În luna martie, lucrările din construcţii au început să-şi revină uşor comparativ cu luna februarie.

Astfel, volumul lucrărilor de construcţii (serie brută) a crescut în martie faţă de luna februarie cu 35,9%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+64,5%) şi la lucrările de construcţii noi (+52,5%). La capitolul întreţinere şi reparaţii curente, volumul lucrărilor a scăzut cu 7,5%.

Dacă în ianuarie şi februarie, ansamblurile rezidenţiale au avut aspru de suferit, în martie şi-au revenit, înregistrând o creştere de 117,8%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite