Sectorul financiar, mai puţin generos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu instaurarea blocajului pe piaţa creditului, sectorul financiar a început să dea semne de slăbiciune. Obligate să strângă cureaua pentru a nu înregistra pierderi, mai multe firme

Odată cu instaurarea blocajului pe piaţa creditului, sectorul financiar a început să dea semne de slăbiciune.

Obligate să strângă cureaua pentru a nu înregistra pierderi, mai multe firme de profil şi-au anunţat, deja, angajaţii că vor primi salarii mai mici şi că primele de Crăciun nu se mai acordă. Este şi cazul unor societăţi de leasing, pentru care reducerea la maximum a costurilor a devenit singura prioritate.

În ceea ce priveşte băncile, o parte dintre acestea (Libra Bank şi Banca Transilvania) ne-au informat că nu s-a stabilit încă dacă anul aceste se mai acordă prime. Altele, ca de exemplu OTP Bank, au virat deja angajaţilor prima de Crăciun, iar  Royal Bank of Scotland (RBS) şi UniCredit au acordat al treisprezecelea salariu. Totuşi, multe instituţii de credit, între care şi Piraeus Bank, BCR sau Raiffeisen Bank, nu acordă deloc prime de Crăciun.

În schimb sunt oferite tichete-cadou, diferite bonusuri în funcţie de realizări sau contravaloarea unui salariu pe timp de vacanţă. O practică similară a fost adoptată şi de multe companii de asigurări, care acordă prime în funcţie de vânzări, dar şi de către unele firme de audit, care oferă, în mod tradiţional, un bonus în lunile de vară.

Efect vizibil, în 2009

Astfel, cu toate că mulţi ”finanţişti„ nu au fost, încă, afectaţi de criza mondială, dacă situaţia se înrăutăţeşte în 2009, companiile s-ar putea gândi de două ori înainte de a acorda stimulente angajaţilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite