Secretar de stat în MFP: Contribuabilul de rea-credinţă este cu un minut mai deştept ca Fiscul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice (MFP) Dan Lazăr a declarat că întotdeauna un contribuabil de rea-credinţă este cu un minut mai deştept ca Fiscul şi, deşi se iau măsuri legislative de prevenire a fraudării bugetului de stat, firmele găsesc noi metode de fraudare.

Întrebat dacă a crescut numărul tentativelor de fraudare a bugetului de stat prin TVA-uri fictive, Lazăr a răspuns că "fraudele sunt relativ constante şi nu se poate vorbi de creşteri sau descreşteri fundamentale", potrivit Mediafax.

"Agenţii economici de rea-credinţă găsesc tot felul de metode prin care să fraudeze bugetul de stat pe mai multe categorii de impozite, TVA fiind una, prin achiziţii intracomunitare, sau prin firme fantomă. Întotdeauna contribuabilul de rea-credinţă este cu un minut mai deştept ca Fiscul. Până apucăm noi să identificăm metodele lui de evaziune fiscală, durează o perioadă de timp. Noi schimbăm legislaţia, rezolvăm situaţia respectivă, dar, ulterior, agenţii economici găsesc noi modalităţi de fraudare a bugetului de stat. Fraudele sunt relativ constante, nu se poate vorbi de creşteri sau descreşteri fundamentale", a spus Lazăr.

Potrivit acestuia, anumite forme de manifestare a evaziunii cresc "până apucă Fiscul să găsească soluţii de a contracara acea modalitate de evazionare a bugetului".

"Pe o anumită perioadă de timp, până apucăm să găsim soluţii, creşte o anumită metodă de evaziune, iar apoi când luăm măsuri, se mută spre altă metodă. Este jocul între Fisc şi contribuabil. Ei sunt de ordinul milioanelor, iar noi suntem mai puţin şi întotdeauna au această posibilitate de a face un pas înaintea noastră", a afirmat Lazăr. bb

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite