Secretar de stat la Agricultură: "Încă 2.7 milioane de hectare agricole vor fi impozitate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Rădulescu, a declarat vineri, pentru euractiv.ro, că vor intra la impozitare 2.7 milioane de hectare de teren în plus faţă de cele 7.2 milioane pentru care se percepe acum impozit.

Ce a mai spus Rădulescu:

 - agricultorii vor primi subvenţii doar dacă se înregistrează ca persoane fizice autorizate, adică includerea lor în baza de impozitare

 - se va face o analiză a terenurilor nelucrate şi nu se vor mai acorda subvenţii la hectar pentru acestea.

Ce a declarat joi seara Traian Băsescu pe tema subvenţiilor pentru terenurile agricole:

"Vor mai fi şi multe alte măsuri pe care trebuie să le ia Guvernul, cum ar fi unele analize cu privire la impozite - şi aici vă dau un exemplu legat de impozitul pe terenurile agricole.

Daca vă aduceţi aminte, cifra acreditată anul trecut ca fiind suprafaţa agricolă nelucrată a fost de circa 30% din total suprafaţă agricolă. Şi anul trecut, ca şi anul acesta, deţinătorii de terenuri primesc subvenţie şi pentru suprafeţele de teren nelucrate - şi nu este o subvenţiei mică, sunt circa 130 de euro pe hectar, iar impozitul pe hectar este 35 de lei.

Sigur că-mi convine foarte mult să nu lucrez terenul şi în fiecare an să primesc subvenţia la hectar pe care mi-o pune la dispoziţie Uniunea Europeană. Va veni o zi în care să discutăm şi subvenţiile din agricultură.

Vă pot da o cifră - şi aici: aviz foarte serios reprezentanţilor agriculturii care se plimbă în fiecare zi la televizor şi se plâng de lipsa subvenţiilor. Îi atenţionez că din cauza evaziunii din agricultură în ultimii zece ani statul român a acordat subvenţii de circa 30 de miliarde şi de pe urma agriculturii a avut încasări în ultimii zece ani de circa 400 de milioane.

Acest lucru nu mai poate continua. Nu ne putem face că nu vedem realităţi care s-au construit - din motive politice, din orice motiv - timp de 20 de ani"

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite