Scumpirea carburanţilor îi arde pe transportatori cu sute de miliarde de lei pe lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT) acuză pierderi lunare de ordinul sutelor de miliarde de RON la nivel naţional, din cauza majorării preţului carburanţilor.

Reprezentanţii Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT) acuză pierderi lunare de ordinul sutelor de miliarde de RON la nivel naţional, din cauza majorării preţului carburanţilor. Totodată, ei resping argumentele companiilor petroliere din România pentru scumpirea carburanţilor.
"Majorarea preţului carburanţilor cu până la 7 bani/litru (700 de lei vechi), la sfârşitul lunii trecute, ne pune în imposibilitatea de a ne desfăşura activitatea în condiţii normale. În aceste condiţii, estimăm pierderi de ordinul sutelor de miliarde RON", ne-a declarat Vasile Constantin, secretarul general al FORT. Suma reprezintă pagubele înregistrate de transportatorii rutieri afiliaţi la trei mari asociaţii profesionale la nivel naţional, respectiv Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale (ARTRI) şi FORT. Transportatorii resping argumentele companiilor petroliere din România pentru scumpirea carburanţilor, care pun creşterea pe seama majorării preţului barilului de petrol brut. Numai parcul auto al FORT cuprinde în jur de 8.000 de autovehicule.

Intervenţia statului este urgentă
FORT cere intervenţia urgentă a autorităţilor statului, precum şi un control serios al modului în care au fost stabilite preţurile de vânzare ale produselor petroliere finite, se arată într-un comunicat al asociaţiei. În acelaşi timp, transportatorii solicită ca statul să elimine taxa de drum din preţul carburantului, din moment ce ea este plătită şi prin rovinietă. În opinia transportatorilor, actualele preţuri ale combustibililor sunt "revoltătoare".

Petrolul rămâne la cotaţii ridicate
"Preţul petrolului se va menţine la un nivel ridicat în următorii doi-trei ani, pe fondul cererii importante şi al ofertei insuficiente", a declarat directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE), Claude Mandil, citat de Reuters. El a afirmat că grupurile petroliere nu investesc suficient

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite