Scrisoarea de intenţie către FMI, şi fără acordul sindicatelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scrisoarea de intenţie cu FMI va putea trece de Consiliul Economic şi Social (CES) şi fără acordul sindicatelor, a declarat, miercuri, preşedintele Consiliului, Florian Costache.

“CES-ul poate să dea aviz favorabil, aviz nefavorabil sau aviz cu poziţia părţilor. Ultimul caz este posibil dacă partea sindicală este împotrivă, guvernul este pentru, iar patronatele se abţin”, a declarat Costache într-o conferinţă de presă.

CES are 45 membri, din care 15 de la sindicate, 15 din partea patronatelor şi 15 de la guvern.
Avizul favorabil necesită acordul a trei pătrimi din voturile celor prezenţi. Pentru a fi luată o decizie în CES este nevoie ca toate părţile să fie prezente.

Preşedintele “Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat că vineri a fost convocat CES pentru a reanaliza memorandumul dintre Guvern şi Fondul Monetar Internaţional şi a propune modificările la acest document.

Hossu a spus că Băsescu a cerut Guvernului să nu valideze scrisoarea de acord cu FMI până când nu se obţine aprobarea CES.

Liderul sindical a mai susţinut că Băsescu a cerut executivului să reînceapă negocierile cu FMI, în cazul în care CES nu va aproba modificările convenite de autorităţi cu instituţiile internaţionale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite