Scrisoarea a IV-a de Cristian Sima: CTP, crucişătorul Potemkin al presei româneşti, a venit la Hotnews să-şi ofere serviciile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brokerul Cristian Sima, care a fugit din România în urmă cu două săptămâni, a trimis în această dimineaţă încă o scrisoare presei. Sima spune că el este comparat de Cristian Tudor Popescu cu un Vântu avortat, dar că el nu a furat niciun ban, ci i-a pierdut. Mai mult, a pierdut 4 milioane de euro, şi nu 300 de milioane.

Sima mai scrie că CTP a venit la Hotnews, unde brokerul esra acţionar până acum o lună, ca să-şi ofere serviciile, dar că a fost refuzat.

„Crucişătorul Potemkin al presei româneşti a venit însă la Hotnews să-şi ofere serviciile deşi ştia că ipochimenul megaloman, adică eu, sunt acţionar şi finanţator. A fost refuzat nu pentru că nu e un jurnalist excellent, dar noi nu am crezut că două nuci dure, Tapalagă şi CTP, pot să stea în aceeaşi redacţie. De fapt, când primea leafa de la Vântu la Realitatea şi când a făcut ziarul «Gândul» nu l-au ars mâinile când primea banii păgubiţilor de la FNI“, scrie Sima.

Redăm mai jos integral scrisoarea lui Cristian Sima.

„Referitor la declaraţiile lui Gigi Becali: Am trei acţionari italieni la WBS România, Angelo Gruttadauria fost proprietar al lui Ductil Steel şi Oţelu Roşu pe care le-a cumpărat prin WBS în 1998 şi pe care le-a făcut să funcţioneze perfect şi le-a vândut lui Mechel în 2007, Lionello Codognotto -  propretar al General Menbrane Venezia şi al unei superbe fabrici la Buzău şi acţionar la o mare firmă de transporturi în Italia Frattelli Codognotto Transporti şi PaoloTeruzzi, pe care ieri l-aţi văzut la tv, fost CEO al companiei petroliere ESSO Europa, adica Exxon, care e şi el de la început acţionar la WBS.

În plus, mai am un client italian Walter Zenga, pe care îl puteţi contacta la fel ca şi pe ceilalti trei. Zenga a vrut să-l aducă pe Becali la WBS, dar am refuzat. Pe Gigi Becali l-am întâlnit doar o singură dată la Hotel Sofitel când a venit din proprie iniţiativă spre mine şi mi-a spus textual «bey sima, tu vorbeşti foarte bine la televizor, dar foloseşti cuvinte prea complicate, păi dacă eu nu înteleg ce zici, înseamnă ca nimeni nu înţelege», eram la Sofitel cu Angelo Gruttadauria.

Cătalin Toderiţă, zis şi Baronul sau brokerul fotbaliştilor, nu cred ca i-a spus lui Becali poveşti cu mafioti. Prin Toderiţă am cumparat 4,5% din acţiunile Sibex, care aparţineau lui Bogdan Juravle, acţiuni cumpărate pentru Radu Dimofte, el a fost intermediarul.Toderiţă a fost client la WBS, a jucat pe Erste Bank şi Forex de capul lui şi a pierdut ,dar şi-a plătit onorabil pierderea.

Despre declaraţiile lui Cristian Tudor Popescu: Cristian Tudor Popescu mă compară cu un Vântu avortat. E adevarăt, eu nu am furat niciun ban, i-am pierdut, şi nu 300 de milioane, ci doar 4. Crucişătorul Potemkin al presei româneşti a venit însă la Hotnews să-şi ofere serviciile, deşi ştia că ipochimenul megaloman, adică eu, sunt acţionar şi finanţator. A fost refuzat nu pentru că nu e un jurnalist excelent, dar noi nu am crezut că două nuci dure ,Tapalagă şi CTP,  pot să stea în aceeaşi redacţie. De fapt, când primea leafa de la Vântu la Realitatea şi când a făcut ziarul «Gândul» nu l-au ars mâinile când primea banii păgubiţilor de la FNI. Dupa ce am publicat textul «SOV şi junimiştii» (http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7783840-sov-junimistii.htm), CTP a fost foarte nervos în redacţie, deşi a apreciat calitatea literară a textului. Atunci nimeni nu a negat nimic, doar Dinescu ,simpatic ca întotdeauna, a declarat despre crearea ziarului «Gândul» : eh, Sima e un paracios - declaratie la tv.

Referitor la Bogdan Chirieac, acesta a fost acţionar la WBS Holding din '98 până în 2001. I-am făcut eu cadou 5% din acţiuni. După ce am văzut ce a făcut în campania electorală 2000, a trebuit să i le iau înapoi ,evident contra cost. În 2000, prin contul pe care l-a avut la WBS Holding la banca BSI Chiasso Elveţia a primit peste 1,5 milioane de dolari şi i-a distribuit politicienilor……şi-a oprit şi pentru el 60.000 de dolari pe care i-a trimis fără nicio jenă direct în România pe contul soţiei la National Bank of Greece. Voi povesti pe larg cu dovezi adică toate transferurile de bani in şi out. Banii veneau de la multinaţionale, tot din conturi din Elveţia. Discuţia cu CTP a avut loc pentru ca Dinescu vroia sa ia un milion de dolari de la mine şi să facă Gândul, iar eu ma opuneam ca bogdan chirieac sa fie actionar ptr ca i-am spus cu ce se ocupa.CTP stia cu ce se ocupau colegii sai de la adevarul dar desi nu participa la asemenea murdarii se facea ca nu vede.Ctp mi-a spus ca el vrea sa faca ziar cu dinescu ,nu cu mine si sa-i dau banii lui dinescu,pina la urma s-a intimplat exact asa…. dar nu cu banii mei ci cu cei ai lui vantu.
La publicarea articolului de mai sus nu a protestat , acuma la ce imagine am ii e usor sa loveasca cu franturi de adevar.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite