Scăderi ale titlurilor de la BVB, pe volume mici de tranzacţionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai lichide acţiuni din ringul bursier s-au depreciat în medie cu 1,72%

Cu cinci zile înainte de încheierea anului bursier, investitorii par tot mai dezinteresaţi de activitatea din piaţa de capital, o dovadă în acest sens fiind valorile de tranzacţionare în scădere.
În şedinţa de ieri, valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 46,1 milioane lei, la un volum de 94,9 milioane de acţiuni rulate. Acţiunile celor mai lichide societăţi listate s-au depreciat, în medie, cu 1,72%, indicele BET Compozit a coborât cu 1,27%, iar titlurile celor cinci Societăţi de Investiţii Financiare (SIF) au înregistrat, pentru a doua zi consecutiv, o scădere modestă, de 0,07%.
"Deocamdată, bursa este stabilă. Nu se anunţă niciun eveniment important până la sfârşitul anului, care să modifice această evoluţie. Astăzi (n.red. - ieri) este ultima şedinţă în care scăderile ar putea fi puse pe seama faptului că investitorii vând pentru a subscrie în cadrul ofertei Alumil", explică Iulian Panait, preşedintele KTD.
Scăderi pe linie în sectorul bancar
Toţi cei trei emitenţi din sectorul bancar au resimţit, ieri, deprecieri de curs. Titlurile BRD au încheiat la preţul de 18,1000 lei/acţiune, în coborâre cu 2,16%, faţă de sesiunea anterioară. În sectorul societăţilor de investiţii, titlurile SIF 1 şi SIF 2 au resimţit scăderi de sub 0,5%, titlurile SIF 4 şi SIF 5 au rămas la cursul zilei precedente, iar titlurile SIF 3 au crescut cu 0,35%, până la 2,8500 lei/acţiune.În sectorul petrolier, acţiunile Rompetrol Rafinare Constanţa (RRC) sau depreciat, ieri, cu 2,48%, încheind la cursul de 0,0905 lei/titlu. "Titlurile RRC au crescut destul de mult pe volume bune în ultimele şedinţe. În momentul de faţă, acestea s-au întâlnit cu linia de trend şi au luat o mică pauză, "tatonând" terenul", explică Panait.
Pe piaţa Rasdaq au fost încheiate tranzacţii speciale consistente, de această dată cu titlurile Condmag Braşov (COMI). Peste 5% din capitalul social al companiei a fost transferat la preţul total de 8,43 milioane lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite