Scade volumul construcţiilor de locuinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de construcţii executate la clădirile rezidenţiale au scăzut cu 3,3% în iunie comparativ cu luna precedentă, în timp ce lucrările de construcţii nerezidenţiale şi

Lucrările de construcţii executate la clădirile rezidenţiale au scăzut cu 3,3% în iunie comparativ cu luna precedentă, în timp ce lucrările de construcţii nerezidenţiale şi inginereşti şi-au continuat creşterea de la lună la lună.

Volumul lucrărilor executate la construcţiile de locuinţe (clădiri rezidenţiale) a trecut pe un trend descendent în luna iunie, după ce în lunile anterioare au fost consemnate creşteri tot mai timide pe acest segment.

Astfel, în a şasea lună a anului, lucrările de construcţii executate la clădirile rezidenţiale au scăzut cu 3,3% faţă de luna precedentă, arată datele raportate ieri de Institutul Naţional de Statistică. O scădere însemnată a construcţiilor de locuinţe s-a mai înregistrat în luna ianuarie, însă acest fapt a fost pus pe seama caracterului sezonier al activităţii.

În lunile aprilie şi mai, indicatorul analizat a consemnat o creştere de 48,7%, apoi de numai 4,1%, comparativ cu lunile precedente. Totuşi, volumul lucrărilor de construcţii pentru clădirile rezidenţiale au avansat cu 36,7% în iunie 2008 faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Avans semestrial de peste 33%

Per ansamblu, indicii lucrărilor de construcţii au crescut în iunie cu 19% faţă de mai. Lucrările executate la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale au urcat cu 23,6% faţă de luna precedentă, respectiv cu 22,8%. În ceea ce priveşte repartizarea pe elemente de structură, indicii pentru lucrările de reparaţii capitale s-au majorat cu 26%, cu 24% pentru lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi cu 14,8% pentru lucrările de construcţii noi.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primul semestru cu 33,2%, comparativ cu perioada corespunzătoare a anului precedent. Creşterea a fost evidenţiată la toate tipurile de construcţii: pentru clădirile nerezidenţiale, avansul a fost de 35,7%, pentru cele rezidenţiale - de 34,7%, iar pentru construcţiile inginereşti - de 31,7%.

Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la toate componentele. În cazul lucrărilor de construcţii noi au fost înregistrate creşteri de 33,9%, pentru lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 33,2%, iar pentru cele de reparaţii capitale cu 30,2%.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite