Scad profiturile SIF-urilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima zi a lunii trecute, profitul pe acţiune obţinut de SIF-uri a fost mai mic de 1 RON. Cel mai mare profit pe acţiune l-a obţinut SIF Oltenia (0,1578 lei), iar cel mai mic profit pe

În ultima zi a lunii trecute, profitul pe acţiune obţinut de SIF-uri a fost mai mic de 1 RON. Cel mai mare profit pe acţiune l-a obţinut SIF Oltenia (0,1578 lei), iar cel mai mic profit pe acţiune a fost înregistrat în cazul SIF Moldova (0,0504 lei).
Cotaţiile Societăţilor de Investiţii Financiare (SIF) au scăzut dramatic în luna iunie, continuând trendul descrescător din luna anterioară şi înregistrând minusuri pe toată linia faţă de începutul anului.
La finele primului semestru, SIF-urile înregistrau un nivel al activelor nete de 6,52 miliarde de lei, ceea ce înseamnă o diminuare cu 2,6% faţă de cel din luna mai. Anul acesta, cele mai drastice scăderi au suferit cotaţiile SIF Moldova (-28%), iar cea mai uşoară corecţie a fost înregistrată de SIF Transilvania (-13,8%). Potrivit Uniunii Naţionale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC), care a comunicat aceste date, scăderea a fost cauzată în principal de corecţiile suferite în această perioadă de acţiunile tranzacţionate pe piaţa bursieră. "Cum era şi firesc, corecţiile suferite de acţiunile din portofoliile SIF-urilor au influenţat direct nivelul investiţiilor financiare pe termen scurt, iar cel al acţiunilor cotate din portofoliu s-a diminuat cu 5% faţă de aceeaşi perioadă", explică reprezentanţii UNOPC.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite