Sase magazine Altex s-au închis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele grupului Altex, Dan Ostahie, ne-a declarat, ieri, că a dispus închiderea a şase magazine şi relocarea altor două, toate situate în provincie. S-au închis magazinele din

Preşedintele grupului Altex, Dan Ostahie, ne-a declarat, ieri, că a dispus închiderea a şase magazine şi relocarea altor două, toate situate în provincie. S-au închis magazinele din Petroşani, Huşi, Baia Mare, Miercurea-Ciuc, Sighetu Marmaţiei şi Turda, iar cele din Braşov şi Piatra Neamţ au fost relocate, în vederea trecerii de la statutul de magazin simplu la Megastore.
Renunţarea la centrele comerciale neprofitabile, în paralel cu extinderea celor care ocupă suprafeţe mari, este motivată de preşedintele Altex prin faptul că "magazinele de tip Megastore şi Media Galaxy sunt mai profitabile decât cele care ocupă suprafeţe mici".Reţeaua Media Galaxy numără în prezent 12 magazine şi, până la sfârşitul anului, Altex va deschide încă două unităţi Media Galaxy la Constanţa şi la Sibiu. Acestea ocupă suprafeţe de până la 3.000 mp fiecare. Grupul Altex este unul dintre liderii pieţei româneşti în distribuţia de electrocasnice, electronice, multimedia şi produse IT&C. În 2005, cifra de afaceri raportată de Altex a fost de 274,3 milioane de euro. Principalii săi concurenţi sunt reţelele Flanco şi Flamingo, care au fuzionat. Flanco a avut vânzări de 92 milioane de euro în 2005, iar Flamingo a raportat vânzări de 84 milioane de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite