Sărăcia ia sucurile naturale de la gura românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român bea anual doar nouă litri de nectaruri şi sucuri naturale pe an, în timp ce un neamţ consumă 50 de litri, iar un ungur - 25. Cauza? Slaba putere de cumpărare a românilor, spun

Un român bea anual doar nouă litri de nectaruri şi sucuri naturale pe an, în timp ce un neamţ consumă 50 de litri, iar un ungur - 25. Cauza? Slaba putere de cumpărare a românilor, spun producătorii, care speră însă într-o îmbunătăţire semnificativă a afacerilor cu astfel de produse.
Românii au de ales în acest moment între a da 40.000 de lei vechi pe o sticlă de doi litri de suc carbogazos sau carbonatat ori a-şi cumpăra cu aceiaşi bani o sticlă de doar un litru de suc natural de fructe. "Puterea de cumpărare este principala cauză pentru care românii consumă doar nouă litri de suc natural pe an, comparativ cu nemţii, care beau 50 de litri/an, sau vecinii noştri unguri - 25 de litri/an", ne-a declarat Paul Iagăru, director comercial al companiei La Festa International, producător de sucuri naturale.

Concurenţa va trage preţul în jos
Potrivit acestuia, preferinţele românilor se vor schimba însă, tendinţa observându-se deja prin prisma vânzărilor care continuă să crească. "Pentru acest an anticipăm un ritm de creştere de 50%-60% pe piaţa sucurilor naturale, pentru că trebuie să ţinem cont de lansările de astfel de produse care vor urma. Creşterea va fi oricum superioară avansului înregistrat anul trecut pe această piaţă, de respectiv 30%", a mai precizat Iagăru. În ceea ce priveşte evoluţia preţului sucurilor naturale, producătorii estimează o ieftinire a acestuia, datorită creşterii concurenţei din piaţă.
"Din cauza faptului că pe piaţa românească erau puţini jucători, aceştia şi-au permis să ţină sus preţul", a explicat reprezentantul producătorului de sucuri. Potrivit statisticilor neoficiale, în România se produc aproximativ 120 milioane de litri de suc natural/lună.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite