Poșta Română nu va fi privatizată, dar va fi împărțită în unități operaționale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Comunicațiilor, Gabriel Sandu, a declarat că Poşta Română și Radiocom nu vor fi privatizate pe timpul mandatului său, dar vor intra într-un program de restructurare.

În ceea ce privește o eventuală privatizare a Poștei Române, ministrul a spus că, în timpul mandatului său, acest lucru nu se va întâmpla, însă, aceasta va fi restructurată. “Vom prezenta un plan de reorganizare și o vom împărți pe unități operaționale, să vedem care are profit și care nu, scopul este să o aducem pe profit”, arată Gabriel Sandu, Ministrul Comunicațiilor. Poșta Română este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale, din care mai mult de 1.100 sunt informatizate.


Compania a înregistrat în primul trimestru al acestui an pierderi de 14 milioane de lei, cu peste 7% mai mari faţă de pierderile de 13 milioane lei din primul trimestru din 2009. Poşta Română a avut o cifră de afaceri de 358 de  milioane de lei, asemănătoare celei din primul trimestru al anului trecut, care a fost de 357 de milioane de lei.

La nivelul anului trecut, compania a înregistrat pierderi de 181,5 milioane lei, după ce în 2008 avusese un profit net de 32.793 lei.


Acţionarii operatorului sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital.


După ce a anunțat concedierea a 25% din cei 149 de angajați ai ministerului pe care îl conduce, Sandu a menționat că, în cazul Poștei Române, companie cu peste 36.000 de salariați, încă se analizează această posibilitate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite