Sancţiune de la UE pe ordonanţa creditelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a transmis Guvernului o scrisoare prin care solicită informaţii legate de Ordonanţa de Urgenţă 50/2010 privind contractele de credit pentru populaţie.

Acest demers reprezintă o etapă preliminară declanşării procedurii de infringement, a declarat ieri, la Parlament, premierul Emil Boc. „Există o scrisoare administrativă prin care se solicită informaţii, este o etapă preliminară procedurii de infringement", a spus Boc. Înaintea premierului, secretarul de stat în Ministerul de Finanţe Gheorghe Gherghina a precizat că reprezentanţii Comisiei au comunicat României rugămintea ca Raportul la OUG 50 să fie modificat.

Între timp, la Parlament, partidele din coaliţie au renunţat la amendamentul votat de Comisia pentru buget, finanţe şi bănci care obliga băncile să refinanţeze fără costuri, în condiţiile ofertei curente de creditare, împrumuturile în derulare. Prevederea ar fi aplicabilă pentru maximum 4,5 milioane de persoane, potrivit unor surse guvernamentale citate de Mediafax. Ordonanţa 50 este programată să fie dezbătută azi în plenul Camerei Deputaţilor. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite