Salariile funcţionarilor din Finanţe s-au redus cu 70% după tăierea sporurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit reprezentanţilor din ministerul de Finanţe, salariile funcţionarilor din instituţie sunt cele mai mici din aparatul administrativ. „Salariile angajaţilor se echilibrau prin aceste sporuri. Fără aceste stimulente, s-a produs o reducere de 60%-70% din venituri", au declarat, pentru „Adevărul", oficiali din minister.

Fostul ministru de Finanţe, Sebastian Vlădescu, a declarat în repetate rânduri că va acorda sporuri angajaţiilor din Ministerul Finanţelor până la intrarea în vigoare a legii salarizării unice, întrucât eliminarea acestor stimulente ar echivala cu o reducere a veniturilor de aproximativ 60%.

Actualul ministru al Finanţelor, Ghoerghe Ialomiţianu, a anunţat însă că sporurile şi stimulentele trebuie eliminate pentru că unii funcţionari nu trebuie să fie avantajaţi în defavoarea altora, mai ales într-o perioadă de criză, deşi este adeptul unor modalităţi de cointeresare pentru angajaţii din minister.

Haos în grila de salarizare

Potrivit datelor publicate de Finanţe, în luna aprilie, ministrul era plătit la jumătate faţă de secretarul general al instituţiei şi era surclasat în privinţa veniturilor până şi de unul dintre asistenţii de cabinet.

Mulţi dintre directorii şi consilierii din Finanţe au încasat în luna aprilie mai mult decât ministrul Vlădescu. Secretarul general încasa aproape dublu faţă de ministru, iar şoferii nu primeau sub 2.000 de lei.

Miercuri, angajaţii din minister au declanşat un protest spontan, reclamând tăierea sporurilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite