Salariile mici - principala nemultumire a romanilor care cauta un alt loc de munca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariile mici sunt principala nemultumire a romanilor care vor sa-si gaseasca un alt loc de munca. Un sondaj efectuat pe site-ul www.BestJobs.ro arata ca principala nemultumire pentru 42,4 la suta

Salariile mici sunt principala nemultumire a romanilor care vor sa-si gaseasca un alt loc de munca. Un sondaj efectuat pe site-ul www.BestJobs.ro arata ca principala nemultumire pentru 42,4 la suta din cei intervievati este salariul. Pentru 29 la suta din angajatii care cocheteaza cu gandul unei demisii, principala nemultumire este regimul de lucru. Sondajul arata ca pentru romani este mai usor sa se inteleaga cu colegii decat cu sefii. Astfel, 15,5 la suta sunt nemultumiti de relatiile cu sefii, in timp ce ponderea celor care ar pleca de la locul actual de munca din cauza relatiilor cu colegii este de 11,6 la suta.
Salariatii cu lefuri mari - cei mai nemultumiti de sefi
Studiul mai arata ca pe masura ce salariile sunt mai mari, si exigentele angajatilor in ce priveste relatia cu seful se amplifica. Principala problema a salariatilor platiti cu peste 1.000 de euro este relatia cu superiorii, cu 20 la suta din nominalizari. In acelasi timp, angajatii cu venituri medii (150-300 euro) sunt nemultumiti ca eforturile nu le sunt recompensate pe masura. Cel mai frecvent, acestia invoca regimul de lucru prea incarcat atunci cand se gandesc sa paraseasca locul de munca. Studiul mai precizeaza ca, poate paradoxal, cei cu venituri sub 150 de euro nu se plang in mod special de relatia cu sefii, ci de alte probleme care apar la locul de munca. Sondajul s-a desfasurat in perioada 28 septembrie - 1 octombrie 2004, pe un esantion de 1000 de persoane la nivel national , cu mai multe variante posibile de raspuns.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite