Salariile personalului din companiile de stat ar putea fi reduse, pentru a nu depasi salariul directorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariile angajatilor din companiile de stat ar putea fi reduse, astfel incat sa nu depaseasca salariul directorului sau al directorului general, se arata intr-un proiect de lege discutat in prima lectura, in cadrul sedintei Executivului de miercuri.

Potrivit informatiilor furnizate de Guvern, prevederile proiectului de lege se vor aplica regiilor autonome, societatilor/companiilor nationale si societatilor comerciale la care statul sau o unitate administrativ-teritoriala este actionar unic sau majoritar, precum si filialelor acestora. In cadrul acestor societati, sursa citata precizeaza ca salariul personalului de conducere si de executie depaseste pe cel al directorului general/directorului, in unele cazuri fiind chiar de 5 ori mai mare.

In aceste conditii, propunerea legislativa stabileste ca veniturile salariale ale angajatilor din cadrul operatorilor economici cu capital majoritar de stat vor fi reduse, astfel incat sa nu depaseasca salariul directorului sau al directorului general.

„La aceasta lege, care limiteaza drepturile salariale, va exista o singura exceptie: cea a operatorilor economici ale caror venituri si cheltuieli se aproba de organisme internationale anterior aprobarii de catre Guvern", a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Andrei Zaharescu.

Citește aici articolul integral avocatnet.ro: Salariile personalului din companiile de stat ar putea fi reduse, pentru a nu depasi salariul directorului

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite