Salarii mai mici pentru şefii minerilor din Valea Jiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorii şi inginerii şefi de la Compania Naţională a Huilei din Petroşani vor avea, din 1 februarie, salarii reduse cu circa 30 la sută, decizia fiind luată, sâmbătă, de administraţie şi sindicatul Muntele, care reprezintă angajaţii societăţii, potrivit Mediafax. Reprezentanţii sindicatului Muntele, formaţiune sindicală care are reprezentativitate la nivel de Compania Naţională a Huilei Petroşani, spun că salariile

Decizia a fost luată de comun acord, sindicate - administraţie CNH, şi reprezintă "o măsură matură” care să echilibreze raportul muncă/eficienţă într-un cadru economic nefavorabil societăţii huilei.
Astfel, toţi directorii şi inginerii şefi angajaţi la CNH Petroşani, respectiv 54 de persoane, vor avea veniturile diminuate.

Inginerii, mai tari în salarii decât secretarii de stat

În timp ce directorul general al CNH are un salariu stabilit de Ministerul Economiei, la nivelul unui secretar de stat, existau directori şi ingineri şefi care încasau lunar în jur de 7.000 de lei.
Compania Naţională a Huilei din Petroşani nu a mai primit ajutor de stat în anul 2011, singurele venituri ale societăţii fiind cele obţinute din vânzarea cărbunelui.
Totodată, actualul preţ de vânzare a huilei nu acoperă costurile de exploatare şi cu angajaţii.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite