Salariaţii BCR nu se grăbesc să-şi vândă acţiunile către Erste Bank

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Titlurile BCR atrag din ce în ce mai mulţi investitori. Oamenii de afaceri Gigi Becali şi George Copos au anunţat recent că vor să lanseze o ofertă pentru achiziţionarea de acţiuni BCR, care

Titlurile BCR atrag din ce în ce mai mulţi investitori. Oamenii de afaceri Gigi Becali şi George Copos au anunţat recent că vor să lanseze o ofertă pentru achiziţionarea de acţiuni BCR, care se va adresa atât salariaţilor băncii cât şi societăţilor de investiţii financiare (SIF).
Intenţiile oamenilor de afaceri vin, se pare, pe fondul unor zvonuri legate de gradul redus de subscriere, de până acum, din cadrul ofertei Erste Bank. Aceasta însă nu s-a încheiat, termenul-limită fiind 24 noiembrie.
Pachetul de acţiuni vizat de oamenii de afaceri români este de cel puţin 5% din capitalul social, care la preţul de 6,5 euro oferit de Erste Bank salariaţilor, ar valora 257,5 milioane de euro. Iar dacă avem în vedere că cei doi businessmani doresc să ajungă la 8%10%, rezultă că aceştia sunt pregătiţi să investească peste 400 de milioane de euro în titlurile BCR. Becali a afirmat că este dispus să cumpere acţiuni de 50 de milioane de euro. Aceasta, la preţul din oferta Erste Bank, ar reprezenta aproape 1% din capitalul social al băncii.
Pe de altă parte, SIFurile nu par însă interesate să renunţe la pachetele de titluri BCR. "Acţiunile BCR reprezintă pentru SIF-uri un plasament de elită, care aduce dividende consistente şi, în plus, promite foarte mult pentru viitor. Cel puţin pentru moment nu ne gândim să vindem aceste pachete", a declarat pentru Adevărul, Tudor Ciurezu, vicepreşedintele SIF 5. Cele cinci societăţi de investiţii financiare adoptă, în principiu, aceeaşi politică privind acţiunile BCR din portofoliu. "Considerăm că împreună, cele cinci SIFuri reprezintă o forţă, de aceea aveam o strategie unitară în ceea ce priveşte deţinerile la BCR", afirmă Ciurezu. Cum SIFurile par a fi decise să nu îşi vândă pachetele de acţiuni BCR, probabil salariaţii BCR vor fi ţinta principală a ofertei pe care intenţionează să o lanseze Copos şi Becali. Iar pentru a-i tenta pe aceştia, preţul trebuie să fie substanţial mai mare decât cel oferit de austrieci. Dacă unii optimişti ar putea să spere că Erste Bank ar putea să îşi îmbunătăţească oferta pentru titlurile BCR care aparţin salariaţilor, oficialii băncii austriece îşi menţin însă decizia. În niciun caz oferta "nu va fi prelungită sau reluată în alţi termeni", a precizat pentru Adevărul, Ionuţ Stanimir, purtător de cuvânt la Erste Bank.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite