Mercedes este noul lider al maşinilor de lux din America

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mercedes este din nou pe primul loc în topul maşinilor de lux din America, după mai bine de zece ani, poziţie ocupată înainte de BMW. Succesul este datorat vehiculelor sport-utilitare noi şi modernizate, relatează Bloomberg, citat de Mediafax.

Mercedes a înregistrat pe piaţa auto americană o creştere a vânzărilor de 18 procente în primele cinci luni din 2012, până la 106.364 de autovehicule. Astfel, BMW a fost surclasat în topul maşinilor de lux din SUA, după ce a înregistrat în aceeaşi perioadă a acestui an o creştere a vânzărilor de 14% până la 104.779 de unităţi.

Află pe Forbes.ro detalii din culisele unuia dintre cele mai exclusiviste evenimente auto

Producătorul german a pierdut prima poziţie din SUA pe acest segment în 2000, în favoarea Toyota, reprezentat pe piaţa maşinilor de lux de Lexus. În 2011, primul loc din top a fost preluat de BMW. 

“Mercedes şi-a îmbunătăţit oferta. Modernizările şi proiectările aduse sedanurilor vor fi completate de modificările aplicate SUV-urilor,” a declarat Rebecca Lindland, analist la HIS Automotive.

Succesul companiei a fost susţinut de vânzările noului SUV Clasa M, a coupe-ului Clasa C şi a sedanului modernizat Clasa C, lansate pe piaţă în 2011. În august, urmează să fie diponibile pe piaţa americană SUV-ul compact GLK, urmat în septembrie de noul SUV mare Clasa GL.

Află pe Forbes.ro detalii despre cursa germană de 24 de ore de la Nürburgring 2012

Concurenţa din SUA ar putea să se extindă şi în afara acestei pieţe, deoarece BMW, Mercedes şi Audi au fiecare ambiţia să fie cel mai bine vândut brand de lux din lume.

La nivel mondial, până la sfârşitul lunii mai, Mercedes a vândut 531.382 de autovehicule şi se situează pe locul al treilea, după BMW, care a livrat 607.207 unităţi şi Audi care a vândut 600.200 de unităţi. 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite