STIRI BANCARE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BCR a lansat un nou imprumut pentru nevoi personale Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat un nou credit de nevoi personale destinat persoanelor fizice si cu profesii liberale, plafonul maxim

BCR a lansat un nou imprumut pentru nevoi personale
Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat un nou credit de nevoi personale destinat persoanelor fizice si cu profesii liberale, plafonul maxim ridicandu-se pana la 20.000 euro sau echivalentul in lei sau dolari, informeaza un comunicat al institutiei. Noul credit BCR vine in intampinarea persoanelor fizice care au realizat deja o investitie imobiliara, din surse proprii sau din credit ipotecar sau imobiliar de la BCR, si care doresc finantarea a unor noi operatiuni. Beneficiarul creditului poate utiliza cum doreste suma de bani imprumutata de la banca, fara a fi nevoie de facturi sau alte acte justificative care sa dovedeasca modul in care au fost cheltuiti banii. Creditul se acorda pe o perioada de pana la 10 ani si are o dobanda variabila de 9,5% pentru creditele denominate in valuta si de 23% in cazul celor in lei. Pentru acest tip de imprumut, banca nu solicita avans sau girant. Creditul este garantat cu ipoteca asupra imobilului imprumutatului. Capacitatea de rambursare se determina pe baza veniturilor lunare nete si certe. Rata totala lunara (credit plus dobanda) nu va depasi 30% din venitul lunar net al solicitantului impreuna cu familia sa, dupa scaderea tuturor angajamentelor de plata ale solicitantului si membrilor familiei sale.
EximBank da tonul reducerii dobanzilor
EximBank a redus cu 1,11 la suta dobanzile la creditele acordate exportatorilor si la creditele de investitii. Astfel, dobanda perceputa exportatorilor la creditele pe o perioada mai mica de doi ani este de 17,88 la suta, in timp ce pentru creditele de investitii se platesc anual dobanzi de 18,88 la suta. Mai mult, pentru creditele de export, firmele pot beneficia de bonificatii ale dobanzilor de 50-60 la suta. Reducerea dobanzilor EximBank a avut loc dupa ce, joi, BNR a anuntat reducerea dobanzii de interventie cu 0,75 la suta. In urma masurii BNR, bancherii au preconizat o scadere a dobanzilor la credite mai la toamna cu 1-2 la suta.
Fata de 30 iunie 2003,
Profitul HVB Bank a crescut cu 172 la suta
In primele sase luni ale anului, HVB Bank a inregistrat profituri de 384 de miliarde de lei, cu 172 la suta mai mari fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat al bancii. Majorarea este explicata de dezvoltarea HVB Bank in sectorul de retail si cel de corporate banking, numarul clientilor bancii crescand in ultimul an cu 75 la suta. Pe segmentul de retail, creditele acordate persoanelor fizice au inregistrat un nivel peste dublul celui din iunie 2003. Si serviciile adresate companiilor au cunoscut cresteri in 2004, sectoarele cele mai atractive pentru HVB Bank fiind cele ale finantarilor imobiliare si structurale. Fata de iunie 2003, nivelul activelor bancii a crescut cu 94 la suta, atingand circa 25.000 de miliarde de lei. Strategia de dezvoltare a bancii in urmatoarele luni prevede deschiderea de noi sucursale in Bucuresti si in tara, lansarea de noi produse in sectorul de retail si atragerea de noi clienti din randul companiilor, in scopul cresterii cotei de piata.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite