SONDAJ: Managerii vor face puţine angajări, dar nu vor da oameni afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afacerile din industrie, comerţ şi servicii vor stagna în trimestrul al doilea, nu se vor face prea multe angajări, dar nici disponibilizări, iar preţurile vor avansa în toate sectoarele, estimează managerii chestionaţi de Institutul Naţional de Statistică.

Potrivit opiniilor exprimate de către managerii societăţilor comerciale, se conturează pentru perioada aprilie-iunie 2012 tendinţă de creştere în industria prelucrătoare, în sectorul de construcţii şi în comerţul cu amănuntul şi creştere moderată în servicii în raport cu cele trei luni anterioare.

În industrie va creşte producţia


În cadrul anchetei de conjunctură, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creştere a volumului producţiei. În industria metalurgică se va înregistra tendinţă de creştere accentuată.
Pentru preţurile produselor industriale, se prognozează creştere moderată a acestora în următoarele trei luni, iar în ceea ce priveşte numărul de salariaţi se estimează o relativă stabilitate.

Construcţii: mai multe contracte şi comenzi

Potrivit estimărilor, în activitatea de construcţii se va înregistra, pentru următoarele trei luni, creştere a volumului producţiei şi a stocului de contracte şi comenzi.
Managerii estimează creştere moderată a numărului de salariaţi, iar preţurile lucrărilor de construcţii vor avea o creştere moderată.

Comercianţii anunţă scumpiri

În sectorul de comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de creştere a activităţii economice şi a volumului total al vânzărilor de mărfuri.
Volumul comenzilor adresate de către unităţile comerciale furnizorilor de mărfuri va fi, de asemenea, pe plus.
Angajatorii prognozează, pentru următoarele trei luni, o relativă stabilitate a numărului de salariaţi.
Managerii societăţilor comerciale estimează că preţurile de vânzare cu amănuntul vor înregistra creşteri pentru următoarea perioadă.

Stabilitate în sectorul de servicii


Conform estimărilor, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte o creştere moderată, cu o relativă stabilitate a numărului de salariaţi.
Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite