SONDAJ Întreprinzătorii sunt foarte supăraţi pe bancheri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sondaj realizat de Consiliul Naţional al IMM-urilor relevă faptul că majoritatea întreprinzătorilor care adminsitrează firme mici şi mijlocii sunt nemulţumiţi de relaţia pe care o au cu băncile comerciale.

Printre dificultăţile majore pe care le întâmpină patronii, se numără: solicitarea unor garanţii mari (84,6% din răspunsuri), dobândă mare la credit (69,2%), comisioane ridicate (61,5%) şi lipsa transparenţei în procesul de evaluare a creditului. În continuare, calificarea şi comportamentul necorespunzător ale personalului băncii reprezintă o problemă invocată de 23% din oamenii de afaceri chestionaţi, iar impunerea unor clauze abuzive a fost semnalat de aproape 40% din respondenţi.

Oamenii de afaceri mai sunt nemulţumiţi de birocraţie (46,1%) şi de faptul că băncile modifică dobânzile şi garanţiile pe parcursul utilizării creditului.

Creditul pe termen mediu, preferatul patronilor

În proporţie de 53%, oamenii de afaceri care apelează la bănci contractează credite cu o durată de la unu la cinci ani. Credite cu durate sub un an contractează doar 7,6% din chestionaţi în cadrul sondajului citat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite