SMS-urile Sărbătorilor au umflat profiturile operatorilor de telefonie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii au "încins" reţelele de telefonie mobilă de Sărbători cu mesajele transmise celor dragi. Cele peste 80 milioane de mesaje-text expediate de Crăciun şi Revelion prin reţelele Connex

Românii au "încins" reţelele de telefonie mobilă de Sărbători cu mesajele transmise celor dragi. Cele peste 80 milioane de mesaje-text expediate de Crăciun şi Revelion prin reţelele Connex Vodafone, Zapp şi Orange au adus profit pe măsură celor trei operatori. Având în vedere tarifele practicate pentru aceste servicii, putem spune că operatorii au realizat, în câteva zile, cifre de afaceri de ordinul milioanelor de dolari.
Urări de milioane la Connex Vodafone
În cinci zile, cu ocazia Sărbătorilor, abonaţii au "butonat" de zor tastele telefoanelor mobile. Datele transmise de principalii operatori de telefonie mobilă indică adevărate explozii ale numărului de SMS-uri expediate cu ocazia Crăciunului şi a Revelionului. "Numărul total al mesajelor scrise trimise din reţeaua Connex Vodafone în perioada Crăciunului (24 - 26 decembrie 2005) şi a Anului Nou (31 decembrie 2005, 1-2 ianuarie 2006) a fost de 51 de milioane", potrivit datelor comunicate de operatorul de telefonie mobilă. Numai Crăciunul a însemnat o creştere cu 103,9% a numărului de SMS-uri, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Orange: peste 28 milioane de mesaje
Nici abonaţii Orange nu s-au lăsat mai prejos şi şi-au transmis mesaje care au făcut să crească încasările operatorului de telefonie mobilă. "În perioada 24 - 26 decembrie 2005, s-au trimis peste 15,65 milioane de mesaje scrise din reţeaua menţionată. De Revelion, în zilele de 31 decembrie 2005 şi 1 ianuarie 2006, s-a expediat un număr de 12,5 milioane mesaje scrise", ne-au comunicat reprezentanţii companiei. Cu alte cuvinte, abonaţii au transmis cu 72% mai multe mesaje de Crăciun, în timp ce petrecerea dintre ani a prilejuit o creştere a numărului de SMS-uri cu 55%. De asemenea, numărul mesajelor multimedia (MMS) transmise de Crăciun în 2005 a crescut de cinci ori, iar traficul de mesaje multimedia de Revelion a fost de 4,5 ori mai intens.
Zapp X 5
Chiar dacă de ordinul sutelor de mii, mai multe mesaje au fost expediate şi prin reţeaua Zapp. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, creşterea a fost de 140-150%. "În perioada Sărbătorilor, numărul SMS-urilor care au fost trimise din reţeaua Zapp a fost de cinci ori mai mare decât în zilele obişnuite", ne-au comunicat reprezentanţii companiei de telefonie.

Trafic intens de vorbe pe celular
Zilele de 31 decembrie 2005 şi 1 ianuarie 2006 au însemnat o creştere de 43,92% a traficului de voce prin reţeaua Connex Vodafone, faţă de aceleaşi zile ale anului 2004 şi 2005. În zilele de 24 şi 25 decembrie 2005, traficul de voce a crescut cu 33,9%, comparativ cu perioada similară a anului 2004. De asemenea, apelurile de voce din reţeaua Orange au înregistrat o creştere de 40% în perioada 31 decembrie -1 ianuarie, faţă de anul trecut.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite