SIF Transilvania şi-a dublat capitalul social

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţionarii SIF Transilvania au aprobat, ieri, dublarea capitalului social, de la 54,6 milioane de lei la 109,2 milioane de lei. Majorarea se realizează prin emiterea unui număr de

Acţionarii SIF Transilvania au aprobat, ieri, dublarea capitalului social, de la 54,6 milioane de lei la 109,2 milioane de lei.

Majorarea se realizează prin emiterea unui număr de 546.071.666 de acţiuni noi, cu valoare nominală de 0,10 lei/acţiune, şi prin utilizarea rezervelor constituite din profiturile obţinute în anii precedenţi, altele decât rezervele legale. Astfel, fiecărui acţionar înregistrat în Registrul Acţionarilor i se va aloca gratuit o acţiune nouă la fiecare acţiune veche deţinută.

De asemenea, AGA de la SIF Transilvania a aprobat plata de dividende la valoarea de 63 lei/acţiune, pentru 2006, în contextul în care, la sfârşitul anului trecut, societatea de investiţii financiare a înregistrat un profit net de 53,16 milioane de lei (cu 40,55% mai mult faţă de 2005), din care s-au transferat către rezerve legale 726.976 lei (1,37%). Restul a fost trecut în contul "alte rezerve", pentru majorarea capitalului social.

Potrivit datelor prezentate ieri, SIF Transilvania avea, la 31 martie 2007, active nete de 1,89 miliarde de lei, conducerea societăţii de investiţii dorind să încheie anul cu un profit net de 45 milioane de lei. Oficialii SIF Transilvania au mai anunţat că, pentru 2007, plafonul minim pentru investiţii este de 51,3 milioane de lei, investiţii realizate din fonduri proprii.

SIF Transilvania este unică între societăţile de investiţii financiare la care cvorulmul necesar s-a întrunit pentru desfăşurarea AGA. La celelalte societăţi, acţionarii au fost convocaţi pentru data de astăzi, 28 aprilie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite