Sistemul Electronic de Achiziţii Publice se închide pentru modernizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistemul Electronic de Achiziţii Publice va fi închis între 23 decembrie 2011-5 ianuarie 2012, pentru modernizarea software şi introducerea de noi formulare. În acest interval, autorităţile nu vor mai putea lansa proceduri de achiziţie publică şi vor fi publicate doar documentaţiile verificate.

Modernizarea Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) trebuia efectuată iniţial până la 15 octombrie astfel încât procedura să fie simplificată, potrivit preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), Cristina Trăilă.
Ultima actualizare a sistemului a fost realizată în urmă cu aproape zece ani, în 2002.

" Va exista o fişă de date electronică, adică un document tip, un template, un model, care va fi completat de fiecare autoritate contractantă cu datele specifice unei proceduri. Această fişă de date şi caietul de sarcini vor fi trimise spre verificare ANRMAP, iar după verificare, câmpurile fără probleme se blochează şi autoritatea nu mai trebuie se le completeze din nou în cazul respingerii. Astfel, la revenirea documentaţiilor, ANRMAP va verifica doar câmpurile cu probleme, iar ulterior, dacă nu mai sunt observaţii, anunţul de achiziţie publică va fi generat automat", a arătat şeful Autorităţii, într-o declaraţie acordată Mediafax.

În prezent, fişa de date nu este disponibilă în format electronic, documentaţiile de atribuire sunt urmărite manual de către operatorii ANRMAP, iar procesul de verificare trebuie reluat de la început dacă documentaţiile sunt respinse şi revizuite de autorităţile contractante.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Comunicaţiilor, costurile pentru modernizarea SEAP se ridică la aproximativ trei milioane lei.
Ca o regulă, SEAP va fi însă închis în viitor înainte atât pe perioada sărbătorilor de iarnă, cât şi a Paştelui, a mai precizat şeful ANRMAP.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite