PE SCURT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oferta-record depusa de Telefonica pentru preluarea Cesky Telecom Compania spaniola Telefonica si-a eclipsat rivalii in cadrul licitatiei pentru preluarea pachetului de 51% din actiunile Cesky

Oferta-record depusa de Telefonica pentru preluarea Cesky Telecom
Compania spaniola Telefonica si-a eclipsat rivalii in cadrul licitatiei pentru preluarea pachetului de 51% din actiunile Cesky Telecom, cu o oferta de 82,62 de miliarde de coroane cehe (3,57 miliarde de dolari), peste asteptarile analistilor, relateaza Reuters. Fondul Proprietatii Nationale din Cehia a anuntat ca oferta inaintata de Telefonica in cadrul celei mai importante tranzactii cu actiuni din Europa de Est din acest an reprezinta 502 coroane pentru o actiune, cu peste 25% mai mult decat pretul titlurilor operatorului ceh atins miercuri, la inchiderea bursei. "Aceasta este o bomba. Nimeni nu se astepta la o oferta atat de mare", a spus Barbara Seidlova, analist la ING Financial Markets. Oferta Swisscom, de 79,2 miliarde de coroane, s-a situat pe locul al doilea, urmata de cea a companiei Belgacom, cu 67,5 miliarde de coroane. Consortiul format din firmele private de investitii Blackstone, CVC Capital Partners, si Providence Equity Partners, sustinut de France Telecom, a fost eliminat din licitatie, din cauza conditiilor numeroase pe care oferta sa le impunea.

Economia turca - cea mai mare crestere din ultimii 40 de ani
Economia Turciei a realizat anul trecut o crestere de 9,9%, acesta fiind cel mai rapid ritm de dezvoltare din ultimii 40 de ani, potrivit datelor oficiale publicate ieri si citate de Reuters. Oficiul de stat pentru statistica a anuntat o crestere de 9,9% a produsului national brut (PNB), procent care depaseste estimarea de 8,6% a analistilor. In 2003, Turcia realizase o crestere a produsului national brut de 5,9%. Produsul intern brut (PIB) a crescut cu 8,9% anul trecut, in comparatie cu o estimare medie de 7,8% si cu cresterea de 5,8% din 2003. Ministrul Economiei, Ali Babacan, a declarat dupa publicarea datelor ca ratele de crestere sunt cele mai mari de dupa 1966 si a adaugat ca ritmul de dezvoltare a fost condus de sectorul privat, si nu de expansiunea monetara sau deficitele bugetare.

Aproape 1.600 de firme au fost dizolvate in judetul Neamt
Un numar de 1.558 de firme din judetul Neamt au fost dizolvate, in ultimele doua luni, pentru ca nu si-au preschimbat certificatele de inmatriculare si inregistrare fiscala, transmite corespondentul Mediafax. Potrivit directorului Oficiului Registrul Comertului Neamt, Niculina Varlan, firmele au ajuns in aceasta situatie din cauza ca nu si-au preschimbat certificatele de inmatriculare si cele de inregistrare fiscala cu noile certificate de inregistrare, care contin codul unic de inregistrare, pana in 31 decembrie 2004. "Oficiul Registrul Comertului a notificat in scris toate firmele pentru care s-a constatat dizolvarea de drept. Din peste 15.000 de societati comerciale care trebuiau sa isi preschimbe certificatele de inmatriculare si cele de inregistrare fiscala cu noile certificate de inregistrare, 4.154 nu au facut acest lucru. Pentru toate acestea, in mod esalonat, vom solicita judecatorului delegat dizolvarea de drept. Numele acestora se afla afisate atat la Oficiul Registrul Comertului, cat si pe site-ul oficial al institutiei. Pana in prezent, au fost dizolvate 1.558 societati comerciale", a mai spus Niculina Varlan.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite