PE SCURT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Shell Romania se va transforma in MOL Ro Comert Compania Shell Romania isi va schimba numele, in perioada imediat urmatoare in MOL Ro Comert, ca urmare a desfasurarii programului de integrare a

Shell Romania se va transforma in MOL Ro Comert
Compania Shell Romania isi va schimba numele, in perioada imediat urmatoare in MOL Ro Comert, ca urmare a desfasurarii programului de integrare a statiilor achizitionate de catre MOL, la sfarsitul anului trecut, de la grupul anglo-olandez. Directorul executiv al grupului ungar MOL, Gyorgy Mosony, a declarat ca a fost deja depusa documentatia la Registrul Comertului, urmand ca inregistrarea efectiva sa aiba loc in una sau doua saptamani. "De astazi (n.r. - vineri) incepe o perioada de integrare de sase luni, timp in care MOL Ro Comert va realiza rebrandingul statiilor Shell. In tot acest timp, cele doua companii (n.r. - noua firma MOL Ro Comert si cea care detine in prezent reteaua grupului ungar, MOL Romania) vor opera in paralel, dar sub aceeasi conducere", a explicat Mosony. El a mai spus ca directorul executiv al celor doua societati va fi actualul manager al MOL Romania, Karoly Robak. Perioada de integrare a afacerii preluate de la Shell va dura sase luni, iar cele doua firme detinute de MOL in Romania vor fuziona dupa finalizarea acestei etape. Potrivit lui Mosony, principalul obiectiv pe termen scurt al grupului ungar pe piata romaneasca este acela de a finaliza aceasta tranzactie, tinand cont ca procedura de rebrandind este dificila si impune costuri.
Scania: pretul petrolului a dus la stagnarea cererii de camioane
Compania suedeza Scania, al patrulea producator mondial de camioane, estimeaza o stagnare a comenzilor pentru camioane in Europa, in prima jumatate a anului 2005, ca efect al cresterii pretului petrolului, transmite Reuters. Dupa cresterea puternica de anul trecut de pe piata europeana a camioanelor, care contribuie cu mai mult de jumatate la vanzarile Scania, clientii au devenit mai prevazatori in ultimele luni, partial ca urmare a cresterii cu 28% a pretului petrolului in acest an, a declarat pentru Reuters Leif Ostling, director general al Scania. "Mi se pare ca nesiguranta a crescut... Pe masura ce creste pretul petrolului oamenii devin din ce in ce mai nervosi. Nu stiu ce se va intampla in a doua jumatate a anului, intrucat semnalele sunt confuze, dar nu cred ca piata va creste in prima jumatate a anului", a afirmat Ostling. Standardele de mediu ale Uniunii Europene ce vor intra in vigoare din 2006 pot influenta cererea, si fac dificila dezvoltarea pietei.
Pambac vizeaza dublarea cotei de piata pe segmentul de faina
Producatorul de paste fainoase Pambac Bacau are ca obiectiv, pentru acest an, dublarea cotei de piata pe segmentul de faina, la 6%, pe fondul lansarii unui nou produs, disponibil in trei variante, a declarat, saptamana trecuta, directorul general al companiei, Alin Madalin Giurea. "Pentru lansarea si promovarea marcii de faina Grania, Pambac a investit un milion de euro. Totodata, in a doua jumatate a acestui an vom lansa si o noua marca de paste fainoase", a spus Giurea. Aceasta suma se adauga unei investitii anterioare, finalizata in 2004, in valoare de 7,4 milioane de euro, destinata extinderii capacitatilor de productie si de depozitare. Astfel, capacitatea totala de macinare a crescut la 800 tone de grau pe zi. Potrivit conducerii societatii, Pambac va continua investitiile destinate dezvoltarii capacitatilor de productie, fondurile fiind insa mai reduse decat anterior, prioritatea fiind promovarea noilor produse.
Grupul industrial norvegian Kvaerner se va scinda
Grupul industrial norvegian Kvaerner a anuntat, saptamana trecuta, ca se va scinda, prin vanzarea catre manageri, pentru suma simbolica de o lira sterlina, a diviziei britanice Kvaerner UK Ltd., si prin crearea unei noi divizii de transport si constructii navale, transmite Reuters. Divizia britanica va prelua o parte din datoriile catre Kvaerner ASA. Kvaerner a anuntat ca programul de reorganizare este menit sa scoata in evidenta valoarea reala a activelor. Compania a aratat ca principalele sale active sunt capitalul detinut la Aker ASA, o companie nou-formata denumita American Shipping Corporation, care va include santierele din Philadelphia, si participarea de 20% din proiectul Sea Launch pentru lansarea unui satelit. Principalul proprietar al Kvaerner, Kjell Inge Roekke, va deveni directorul executiv al Kvaerner, inlocuindu-l pe Leif Christian Salomonsen, care va conduce Kvaerner UK Ltd.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite