S-a spart monopolul Fly Taxi pe Otopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călătorii care aterizează pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni vor putea folosi, de la 1 februarie, serviciile de taxi ale celor 13 companii şi 57 de persoane fizice autorizate declarate câştigătoare în urma unei licitaţii organizate de oficialii aerogării.

Tariful maxim care va fi practicat este de 3,5 lei pe kilometru. În prezent, singura firmă care are autorizaţie de a prelua călătorii de pe Aeroportul Otopeni este Fly Taxi, care a câştigat acest drept pe o perioadă de cinci ani, în 2004, în urma unei licitaţii controversate, organizate de Ministerul Transporturilor.

Noile autorizaţii au o valabilitate maximă de cinci ani, însă trebuie vizate anual. Taximetrele care au permis de acces trebuie să aibă pe portierele laterale un autocolant de culoare neagră cu înscrisul „AEROPORT" şi sigla aerogării respective.

Taximetriştii vor ocupa în ordine poziţiile de parcare şi sunt obligaţi să respecte regula „primul venit, primul plecat în cursă". Ei nu vor avea voie să intre în terminalele de pasageri pentru a aborda clienţi. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite