Rutierii au „furat“ 80% din călătorii CFR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concurenţa dintre „tabăra" transportatorilor rutieri de persoane şi cea a feroviarilor a pus pe butuci afacerea CFR Călători. Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a afirmat ieri că „la CFR avem de-a face cu o concurenţă neloială, transportatorii rutieri au furat 80% din călătorii de pe calea ferată". Mai mult, Anca Boagiu crede că 60% din subvenţiile plătite transportatorilor rutieri de călători (n.n. - pentru reducerile acordate pensionarilor) „nu se justifică".

Pentru a ajuta companiile feroviare să iasă din situaţia financiară de acum, conducerea ministerului a găsit următoarea soluţie: va majora capitalul social al CFR SA, CFR Călători şi CFR Marfă astfel încât acestea să-şi poată plăti datoriile, în special cele la energie.

„Pierderile, datoriile şi penalităţile din sistemul feroviar înseamnă 1% din PIB şi au fost acumulate începând din 2007-2008 - atunci trebuia să facă grevă sindicatele, nu acum. Cât despre scumpirea biletelor de tren sau metrou, aceasta rămâne la latitudinea fiecărei companii în parte", a conchis ministrul Transporturilor. 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite