Ruşii, interesaţi să cumpere CFR Marfă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

VTB Capital Plc, divizia de investment banking a VTB, a doua cea mai mare bancă de stat din Rusia, va investi „mai multe sute de milioane de euro“ în regiunea Balcanilor în următorii ani. Grupul este interesat în special de vânzarea unităţilor feroviare de transport marfă din România, a declarat directorul general Atanas Bostandjiev.

Prezent la Sofia pentru a inaugura un birou VTB Capital, directorul general Atanas Bostandjiev a declarat că va fi „fericit dacă vom investi direct câteva sute de milioane de euro în următorii ani în diferite proiecte din Bulgaria, România, Serbia şi Grecia“, potrivit Bloomberg.

Ţările din Balcani, inclusiv Serbia şi România fac eforturi în vederea reducerii deficitelor bugetare şi pentru a-şi majora veniturile prin vânzări de active de stat, toate în vederea respectării angajamentelor asumate în cadrul acordurilor internaţionale de asistenţă financiară. Investitorii occidentali sunt reticenţi să investească în regiune din cauza temerilor legate de impactul pe care îl va avea criza datoriilor de stat prin care trece Grecia asupra creşterii economice din întreaga regiune.

„Vom urmări ofertele de privatizare anunţate de Bulgaria, Serbia şi România. Suntem interesaţi de vânzarea planificată a unităţilor feroviare de transport marfă din România (CFR Marfă – n.r.). Serbia plănuieşte vânzarea unuor unităţi bancare, care prezintă interes. Oferte similare din Slovenia şi Croaţia sunt, de asemenea, interesante“, a adăugat Bostandjiev.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite