Rusia reduce livrările de gaze pentru Europa. România nu este momentan afectată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gazprom a început să reducă livrările de gaze către Europa, întrucât a crescut foarte mult consumul în Rusia, ca urmare a temperaturilor extrem de scăzute de acolo, transmit agenţiile străine de ştiri.

Autorităţile din Italia au raportat o reducere cu 10% a livrărilor de gaze ruseşti.

Contactat de "Adevărul", directorul general al Transgaz, Florin Cosma, a precizat că importurile de gaze ruseşti în România nu au fost afectate de această decizie a Gazprom.

"Nu am primit niciun fel de notificare potrivit căreia livrările vor fi reduse în perioada următoare. Sperăm totuşi să nu apară astfel de cazuri", a spus Cosma.

Potrivit acestuia, importurile din acest moment ale României se ridică la 20 de milioane de metri cubi pe zi, faţă de 5-10 milioane, cât este importul într-o zi normală de iarnă.

Jumătate din aceste importuri vin în ţară prin conducta de la Isaccea, 8 milioane de metri cubi prin nord, pe la Medieşul Aurit, iar 2 milioane de metri cubi de gaze pe zi vin prin conducta Szeged-Arad.

"În momentul acesta, avem situaţia sub control, am echilibrat sistemul şi nu estimăm probleme pentru zilele următoare. Sperăm săptămâna viitoare să decurgă fără incidente, precum reducerea livrărilor din Rusia", a adăugat Cosma.

Potrivit acestuia, cea mai mare cantitate de gaze care merge din Rusia spre Europa este transportată pe alte conducte decât cele prin care este alimentată România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite