Care sunt cele trei măsuri care ar putea salva lumea de la epuizarea resurselor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumul fără precent din ţările dezvoltate şi rata mare de fertilitate din ţările subdezvoltate ameninţă mediul înconjurător şi bunăstarea oamenilor mai mult decât oricând, arată un raport al Royal Society.

Concluziile acestui document se axează pe două chestiuni: nesustenabilitatea creşterii populaţiei şi nevoia ca resursele natural fie mai bine redistribuite.

Raportul pune accent pe trei recomandări pe care le consideră cruciale pentru atenuarea problemelor:

1. Comunitatea internaţională trebuie să reducă numărul celor peste 1,3 miliarde de oameni care trăiesc cu mai puţin de 1,25 dolari pe zi - limita sărăciei absolute şi să diminueze inegalitatea care persistă în lume astăzi.

2. Economiile dezvoltate şi emergente trebuie să reducă nivelurile de consum prin îmbunătăţiri dramatice în ceea ce priveşte eficienţa utilizării resurselor, tehnologiei şi infrastructurii şi să protejeze mediul înconjurător de efectele activităţilor economice.

3. Naţiunile dezvoltate trebuie să lucreze urgent la un program de îmbunătăţire a sănătăţii reproductive şi a planificării familiale care să asigure acces tuturor. Costurile acestuia ar ajunge la 6 miliarde de dolari pe an.

Proiecţiile Organizatiei Naţiunilor Unite indică faptul că populaţia va ajunge până în 2025 între 8 şi 11 miliarde, iar cea mai mare creştere va fi din ţările puţin dezvoltate.

De exemplu, se estimează că populaţia din Congo se va dubla până în 2020 - de la 60 de milioane în prezent până la 120 de milioane.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite