Rovinietele se pot cumpăra şi prin Poştă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poşta Română ne anunţă că oferă, prin intermediul reţelei de agenţii informatizate, posibilitatea de achitare a tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România (Rovinieta). În acest sens, rovinietele electronice se pot achiziţiona din oficiile poştale cu ajutorul unor terminale, prin intermediul serviciului „E-Rovinieta” - „Roviniete Electronice”.

La achitarea tarifului de utilizare se va elibera clientului un tichet (vaucher) emis din terminal (care atestă înregistrarea în baza de date a CNADNR a rovinietei electronice valide) şi factura emisă în sistem informatizat de oficiul poştal.                       

Se pot lua şi pentru mai multe maşini odată

Procedura „E-Rovinieta” permite atât emiterea rovinietelor pentru un singur vehicul, cât şi emiterea multiplă, pentru mai multe vehicule, utilizând o funcţionalitate de tip coş de cumpărături, disponibilă în 47 de oficii poştale la nivel naţional.
Achitarea tarifului de utilizare şi emiterea rovinietelor electronice poate fi făcută pentru oricare dintre perioadele de valabilitate: o zi (cu excepţia autoturismelor şi vehiculelor de transport marfă cu MTMA mai mică sau egală cu 3,5 tone); 7 zile, 30 zile, 90 zile sau 12 luni; tariful de utilizare se încasează cu cel mult 30 de zile anterior datei de începere a valabilităţii rovinietelor.
Tariful de utilizare se încasează numai pentru autovehiculele înmatriculate definitiv sau temporar, care circulă pe reţeaua de drumuri naţionale din România. „Pentru vehiculele înregistrate şi autorizate provizoriu sau pentru probe NU se încasează tariful de utilizare“, precizează, într-un comunicat, Poşta Română.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite