Roubini o sfătuieşte pe Merkel să dea germanilor câte 1.000 de euro pentru vacanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul economist Nouriel Roubini nu se opreşte din a face predicţii şi a da sfaturi pe Twitter. Ultimul sfat pentru depăşirea crizei europene este dat Cancelarului german Angela Merkel, care este sfătuită să ofere germanilor câte un voucher de 1.000 de euro, cu care aceştia să-şi plătească o vacanţă în statele din Sudul Europei.

Acesta este cel mai recent dintre staturile pe care Nouriel Roubini le-a dat de-a lungul ultimilor ani politicienilor europeni, pentru depăşirea crizei. În opinia acestuia, Germania trebuie să se decidă dacă doreşte salvarea statelor PIIGS, şi dacă într-adevăr doreşte asta, trebuie să urmărească în primul rând susţinerea economiilor respective, după un model similar cu cel folosit pentru integrarea Germaniei de Est după unificare.

Citeşte pe Forbes.ro care sunt motivele pentru care Roubini este îngrijorat de bursele şi economia SUA

Potrivit cotidianul german Spiegel, Roubini a mai sugerat Germaniei să ia în calcul reduceri de taxe şi impozite pentru cetăţenii care călătoresc în scopuri turistice în Sudul Europei.

Vezi aici se spune Nouriel Roubini despre etalonul aur

Decizia trebuie să fie luată repede, spune Roubini. Şi în cazul în care nu va dori susţinerea economiilor mediteraneene, Germania ar trebui să ia măsuri rapide de excludere ordonată a Greciei din zona euro. Ambele variante ar fi cu mult mai ieftine pentru Germania decât o destrămare necontrolată a zonei euro, a completat acesta. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite