Romtelecom scumpeşte abonamentele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

anterior monopolul", spun reprezentanţii companiei.Abonamentul social - înlocuit cu o reducere de 2 euro la Confort StandardPentru persoanele cu venituri mici, care vor fi, practic, cele mai

anterior monopolul", spun reprezentanţii companiei.

Abonamentul social - înlocuit cu o reducere de 2 euro la Confort Standard
Pentru persoanele cu venituri mici, care vor fi, practic, cele mai afectate de aceste schimbări, Romtelecom anunţă că va opera o reducere socială de 2 euro la abonamentul Confort Standard, acordată automat de companie persoanelor eligibile. Astfel, aproximativ 150.000 persoane cu venituri mici, inclusiv cele care au avut anterior abonamentul social, vor beneficia de această ofertă. Intră în această categorie cei care au beneficiat de subvenţia acordată de Agenţia Naţională de Reglementare în Comunicaţii, şi anume abonaţii cu venitul mediu lunar pe membru de familie mai mic de 310 RON şi cei care au efectuat mai puţin de 500 minute de convorbiri în ultimele 12 luni (nu sunt luate în considerare minutele de trafic internet). Clienţii vor avea de ales, începând de astăzi, între patru abonamente. Iniţial, aceştia vor fi transferaţi fie la Confort Standard, fie la Confort 50, cu 50 de minute incluse, având posibilitatea de a opta, ulterior, pentru abonamentul Confort 200, cu 200 de minute incluse în reţea, la un preţ de 10 euro/lună.

Cinci eurocenţi/minut pentru convorbirile interjudeţene
Majorarea tarifului pentru abonamentele telefonice, în medie cu 25,4%, este compensată de reducerea tarifelor la convorbiri. Cea mai mare reducere, cu 6,9%, a fost stabilită pentru apelurile locale în reţea. Astfel, un apel către cunoscuţii sau rudele din acelaşi judeţ cu apelantul costă, în reţeaua Romtelecom, 2,7 eurocenţi/minut (0,0945 RON) în orele de vârf (08:00 - 18:00) şi 1 eurocent/minut (0,035 RON) în afara acestui interval, faţă de 2,9 eurocenţi/minut ca în vechiul tarif. În schimb, dacă abonatul vrea să vorbească în afara judeţului, în reţea, acesta va plăti cu numai 0,4 eurocenţi mai puţin, adică 5 eurocenţi/minut (0,175 RON) în orele de vârf. Ca să vorbeşti local, dar către alte reţele fixe, vei fi taxat aproape ca şi cum ai fi vorbit în alt judeţ, în reţea, şi anume cu 4,92 eurocenţi/minut (0,1722 RON) în orele de vârf. Apelurile interjudeţene către alte reţele fixe costă 5,4 eurocenţi/minut (0,189 RON).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite