Rompetrol vrea o conductă Năvodari-Trieste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul Rompetrol, deţinut de compania kazahă KazMunaiGaz, vrea să transporte ţiţei de la rafinăria Petromidia Năvodari în vestul Europei prin conducta care va lega litoralul Mării Negre de oraşul italian Trieste, proiect cunoscut sub denumirea de Pan European Oil Pipeline (PEOP) sau Constanţa-Trieste.

„Mi-aş dori ca acest proiect să se numească «Năvodari-Trieste». Acesta este visul meu personal", a declarat Saduokhas Meraliev, CEO Rompetrol, în cadrul unei conferinţe organizate de Business Review.

Rompetrol deţine la Năvodari un terminal marin cu o capacitate de 16 milioane de tone şi depozite de peste 400.000 de tone, care pot fi utilizate în noul proiect. Ideea includerii Rompetrol în PEOP este mai veche, fiind exprimată de fostul CEO, Dinu Patriciu, şi cu ocazia inaugurării terminalului, în decembrie 2008.

Meraliev a adăugat că Rompetrol a depus oferte pentru concesionarea a două perimetre maritime din suprafaţa recent câştigată de România la Haga în perspectiva unui posibil interes pentru aceste exploatări din partea KazMunaiGaz Exploration and Production, divizia de upstream a companiei kazahe. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite